VAD HÄNDE?

Sist jag skrev här var det väl äntligen lite glada nyheter, ovetandes om hur allt med Corona skulle eskalera. Allt känns lite svårt nu hur ska man uttrycka sig? Hur ska man ta ställning när man knappt vet själv vad som är rätt och fel i och med hur allt ändras så drastiskt från dag till dag. Samtidigt som man matas med så extremt mycket nyheter om detta att det knappt finns någonting annat i ens tankar. Så jag vill väl inte heller ösa på med mer saker. För någonstans tycker jag det viktiga är att ha koll på det regering och WHO går ut med och sen får det nästan vara stopp där för man mår inte bättre eller löser denna situation bättre genom att höra olika historier, siffror och annat tillslut. För någonstans där tappas också ens källkritik och man tar bara in exakt allt man får höra så fort någon okunnig pratar för man är så mottaglig för info om detta och då blir det bara fel.


Jag har i vilket fall spenderat de senaste dagarna hemma, kontoret är mer eller mindre avstängt och alla jobbar istället hemifrån. Tagit massa långa promenader i friska luften med Selma, och tagit mig till gymmet för min rehab dem dagar jag måste. Annars tycker jag helt ärligt att alla ska i den mån man kan stanna hemma. Det finns inget syfte att vara ute på klubbar just nu, shoppa eller vara i andra sammanhang där man riskerar att bli smittad eller smitta andra. Många står ju i dilemmat, om man är frisk då såklart, om man i dessa tider ska stötta alla de utsatta företag som att gå ut och äta etc. Vilket är en fullt förståelig tanke. Men om alla bara kunde ge de en liten period och isolera sig så gott som det går från den typen av sociala sammanhang kommer det öka chanserna att detta kommer blåsa över snabbare eller iallafall sakta ner spridningen så att vården och världen hänger med. Så kan inte alla bara skippa dem sakerna nu för ett tag, och ta lite socialt ansvar..

Var i stan för någon dag sedan och blev verkligen i chock hur vissa människor beter sig. Det var liksom så tydligt hur vissa stod och hosta för allt dem hade, för att provocera?? En tjej som gick förbi mig som tydligt inte var helt frisk i huvudet, men hon drog ca 5 spottloskor, hostade brutalt och sen kolla mot mig och skratta och försökte locka till sig Selma. En annan som stod och hosta helt öppet i säkert 5 min i sträck. ALLTSÅ vad är felet på vissa människor.

Nej men nog diskuterat, lite osammanhängande kanske, men kan vara skönt att bara skriva av sig lite. Och det är fullt rimligt och förståeligt om man känner sig lite oklar i ens tankar för det är en extremt speciell situation ingen tidigare varit med om, och på detta hade jag redan min tuffa period med mitt skadade knä som jag kämpar mig igenom, vilket säkert alla har. Inte ett skadat knä men något annat ni redan hade det tufft med. MEN nu ska jag passa på i dessa tider att köra på med min rehab som innan, ta långa promenader i skogen, och ni som är friska, träna ute, man mår bra av det och att röra på sig om det så bara är en liten promenad ute. Gör det ni så länge skjutit upp. Rensa garderob eller storstäda förrådet, läs en bok, ta hand om dig själv lite extra och försök göra det bästa av situationen med den tid man fått nu. Om alla gör allt de kan som krävs så kan man inte göra mer, och så tar vi oss igenom det <3 puss o kram

Oändligt med gos med denna iallafall <3

Gillar

Kommentarer

LIKNANDE INLÄGG