TANKAR INFÖR GYMNASIET

Hej Olivia!

Jag skall börja gymnasiet nu till hösten och har en (tror jag) annorlunda orosfundering. Detta då jag skall börja teknik, medans majoriteten av mina kompisar skall börja ekonomi. Den gäller om hur denna linjen uppfattas av samhäll och ekonomi, om gruppering mellan de olika inriktningarna och om umgängen emellan dem.

Gick du och dina kompisar sedan högstadiet skillda vägar? Har du många vänner nu som gick natur eller teknik i din umgängeskrets? Hur uppfattar du dessa linjer, skillde sig jargongen på dessa (på din skola och enligt din uppfattning såklart) ifrån samhäll och ekonomi? Och slutligen, funderade du någonsin på att gå någon av dessa, varför/varför inte? Chalmers i Göteborg verkar vara en väldigt omtalad skola, något du någonsin funderat på?

Hade blivit så otroligt glad om du hade velat svara, antingen här direkt eller i ett inlägg.

Älskar i vilket fall din blogg!

Kram

Hej och tack snälla för de fina orden <3
Försökt skriva detta inlägg ett tag men allt raderades så jag ger det ett nytt försök.

Till att börja med kan jag säga att de kompisar jag umgicks med i grundskolan valde helt olika skolor och det var väldigt utspritt, så när jag väl sökte in hade jag ingen aning om vilka som skulle börja på Sam. Detta tycker jag är så viktigt, att gå exakt efter det man själv vill och skita i var kompisar hamnar. Gymnasiet är en tid då många utvecklas väldigt mycket och man växer upp på ett helt nytt sätt vilket gör att man får ett nytt perspektiv på vänskapsrelationer och även skapar nya relationer.

Till tankegångarna kring just inriktning och linjer så umgicks många på min skola väldigt blandat, med tanke på alla traditioner och aktiviteter vi hade utanför skoltid så umgicks man väldigt mycket med blandat folk på skolan och vi gjorde mycket saker ihop som årskurs. Jag själv funderade på att gå natur först men valde sen ekonomi då jag kände att det inte fanns någon mening att gå natur bara för att ha större valmöjligheter och jag kände att det det var ekonomi som verkade mest intressant även i framtiden så det fick det bli.

Tänk bort förutfattade meningar och att människor ska döma dig för vilken linje du går, det spelar ingen roll. Försök istället var med när det händer grejer, engagera dig och var social över klasserna så kommer det automatisk kompisar från alla möjliga klasser. OCH ge det lite tid i början, alla är nervösa och osäkra så vänskaper kommer och man blir mer och mer bekväm med tiden.

Gällande Chalmers så känner jag att teknik och de utbildningar de har inte riktigt stämmer överens med det jag vill så därför vill jag inte plugga där helt enkelt, men det är säkerligen ett jättebra universitet, sen vill jag inte heller plugga i Göteborg så det faller bort naturligt.

Så var inte orolig att du ska plugga något som inte alla ska andra ska, det är det bästa man kan göra, att gå efter det man vill och det som känns skrämmande och obekvämt för det är då man utvecklas som mest.

Hoppas du fick lite klarhet och lugn, kram <3

Gillar

Kommentarer

ph
,
kan du börja blogga lite oftare please
Sofia,
Hej, tack för fantastisk inspiration. Jag funderar på att gå E-sport programmet på LBS Kreativa Gymnasiet i Stockholm: https://www.lbs.se/stockholmnorra/. Jag känner också mig lite osäker på om jag ska gå den utbildningen eller inte då det inte är något som alla gör. Men jag vill ändå testa den och tycker att du inspirerade mig mkt med denna text. Tack 😊
www.lbs.se/stockholmnorra/
oliviaskoglund
oliviaskoglund,
Åh vad glad jag blir <3 Gör det som känns bäst för dig så kommer du ha kvar de vänner som är rätt och träffa fler likasinnade!
nouw.com/oliviaskoglund

LIKNANDE INLÄGG