SOMMARÅNGEST

Tänkte en del på detta det senaste och kom av en slump in på ett podd-avsnitt av Forni och Hamilton där de pratar om just, sommarångest, något som fick mig att bara vilja skriva av mig lite.

För ni vet ju känslan, när det bara ligger världens tryck över bröstet, det känns svårt att andas ut och ta djupa andetag för att allt bara känns så fel. Just då i det ögonblicket så känns ingenting kul, man känner inte att det kommer lösa sig eller att man har något att se fram emot. För allt man kan tänka på är den äckliga känslan i magen, den höga pulsen och trycket över bröstet som gör en så illa till mods. När något hänt som bara förstör allt, vänder upp och ner på ens tillvaro. Eller när absolut ingenting har hänt och känslan är lika stark, när just det - att ingenting har hänt finns där gör att känslan inuti ens kropp känns så mycket jobbigare. För varför ska man må dåligt när ingenting har hänt, man har ju exakt allting att vara så lycklig och glad över i det ögonblicket. Speciellt när det är sommar, när det är sol och tillvaron ska vara felfri och perfekt..

Men det funkar ju inte så, ens problem försvinner ju inte bara för att solen kommer fram eller ens jobbiga dagar med motgångar slutar inte dyka upp bara för att man inte borde ha de dagarna. Ibland tror jag man lätt glömmer det att vi alla även kan känna på detta vis under sommar, ledigheter och idylliska dagar. Det är väl bara inte lika accepterat att må sämre just då alla gånger.

Men vi alla gör det och det är okej, man kan inte styra över sina känslor och det är viktigt att låta sig må sämre även på de fina dagarna. Så att man kan jobba sig ur det och må bättre igen. För mig kan det många gånger bli att när jag verkligen verkligen borde må så fantastiskt, då mår jag exakt tvärtom för det blir som en slags press eller förväntning att må på ett visst sätt och det går ju inte att styra.

Jag tror att vi alla borde lära oss acceptera att vi mår som vi mår ibland, och det är okej<3

Gillar

Kommentarer

ekho
ekho,
Väldigt viktigt inlägg! Jag själv kämpar med acceptansen att det är okej att må som man gör, det är okej att vara ledsen, glad, nedstämd mm. Vi är inte mer än människor!!
Ta hand om dig <3
nouw.com/ekho
Faronsson
Faronsson,
Så fint & viktigt inlägg💖
nouw.com/faronsson
Veronicasvarld
Veronicasvarld,
Väldigt bra skrivet ♡
nouw.com/veronicasvarld

LIKNANDE INLÄGG