SICK AND TIRED OF THIS PHOTOSHOP

Kom av en slump in på en killes Instagram som heter Peter DeVito och fastnade för den. Han lägger upp konstverk med starka budskap som påverkade mig.

Jag tycker att detta är något vi alla ser dagligen, fasaden av vad som anses vara perfektion. För det är ju inget nytt att vi ständigt ser detta när vi går in på sociala medier, det så kallade idealet. Det som räknas som ”perfektion” med ideal liv, ideal kroppar och ideal hy osv. Man kan på sin höjd läsa en blogg som tar upp att den inte mår så bra men mer än så är det oftast inte. Jag förstår bara inte varför det ständigt ska verka så perfekt utåt hela tiden för det är ju vi själva som bygger upp detta samhället. I själva verket så mår ju minst 50% av alla dessa bloggare och influensers skit bara för strävan att kunna uppnå detta.

Det är viktigt att själv inse att många gånger är detta bara en fasad utåt för att försöka uppnå ideal livet som ingen egentligen lever. När man väl uppnåt det livet som verkar så perfekt så kommer det alltid andra problem och man inser att det inte var så lyckligt.

För den tjejen som har så sjukt bra kropp, hon har antagligen ätstörningar, tjejen med perfekt hår har antagligen löshår och ägnar timmar för att få det så och tjejen som alltid verkar festa, hitta på grejer med det roligaste livet har antagligen massa problem som ingen ser utifrån.

Utgår från just tjejer för det är där jag tycker problemet är som störst och det är ju även där jag kan relatera som mest.

Jag säger inte att man ska börja klaga, lägga upp sina djupaste problem eller bilder som man är missnöjd med och som måste vara oinspirerande. MEN jag tycker inte längre att vi ska gå och sukta efter liv som inte existerar och istället själva tänka efter att det är inte där man kommer må som bäst. Jag säger inte heller att jag är perfekt, för det är jag verkligen inte, det är ingen. Jag själv väljer ju att lägga ut de bilder som jag är nöjdast med, som är bäst vinkel med bäst ljus osv.

Vill helt enkelt bara komma fram till att - lägg inte er tid på att må dåligt över att inte kunna uppnå dessa idiotiska jävla ideal som skapats. Vi alla har olika förutsättningar, liv, kroppar och utseende och bör inse att alla har sina problem och går igenom sina svårigheter, det finns därmed inget perfekt liv utan vi borde bara vara tacksamma för det vi faktiskt har.

Gillar

Kommentarer

LIKNANDE INLÄGG