PRIDE SKIVAN

I torsdags var det dags för skivan jag, Martina och Frida så länge pratat om och planerat. En kväll fylld av kärlek, acceptans, gemenskap och glädje. Men tyvärr finns det människor som aktivt väljer att vända och vrida på saker så långt ifrån hur det var menat och hur det var. Något som de flesta vet vid det här laget blev en extremt stor uppståndelse, just kring skivan och temat.

Vår enda intention med vårat valda tema var att belysa just kärlek, oavsett vad. Bort med alla inpräntade gamla normer och fördomar och istället bara låta människor bjuda på sig själva. Trots kulturer om att killar ska vara macho, tjejer ska vara på ett visst sätt eller att man i många lägen inte tillåts att vara exakt den man själv är på grund av hur vårt samhälle ser ut - vi ville på riktigt bara få bort allt sånt, och HYLLA kärleken i alla dess former - som pride står för.

Många har extremt mycket fördomar som det är om just de ungdomar som går på de skolor vi går på. Att få kommentarer att vi alla har glidit på en räkmacka genom livet, är bortskämda, rika, överklass, straighta ungdomar som inte har någon som helst verklighetsuppfattning, det säger för mig mer om de personer som uttrycker sig så än det gör om oss. Ingen har någon som helst aning om vad någon av oss gått igenom i livet, alla har en story som de gått igenom som man inte vet något om och det är för mig något av det viktigaste i livet att ha i baktanke om hur man behandlar folk, speciellt dem man inte känner.

Mer än så behövs inte för att förklara hur situationen var, jag tror att det är dags att prioritera om och prioritera rätt istället för att hänga ut personer som uppriktigt sagt bara hyllar något som länge inte varit så accepterat som det är idag.

Nog om det så blev det en väldigt fin kväll trots allt, regnet försvann och himlen sprack upp vilket blev helt perfekt då vi var på Blomstermåla vid vattnet. Det var en underbar kväll och den absolut näst sista skivan med bara 32 dagar tills studenten..

Våra fina toastmaster Clara och Nils som gjort världens bästa jobb med att styra upp hela kvällen <3

Spread love, puss och kram <3

Gillar

Kommentarer

InezStarckJohnson
InezStarckJohnson,
❤️🧡💛💚💙💜
nouw.com/inezstarckjohnson
oliviaskoglund
oliviaskoglund,
Tora ,
Ser ut som en underbar kväll. Strunta i alla åsikter som florerat kring det här, bara otroligt omoget och onödigt av alla de som uppenbarligen med flit missuppfattar ert tema. Tycker att det är jättefint att hylla kärleken sådär för en kväll. Kram! <3
nouw.com/torahansson
oliviaskoglund
oliviaskoglund,
Tack snälla, kram <3
nouw.com/oliviaskoglund
Ebba
,
Jag respekterar din och andra från samskolans bakgrund osv. Jag tycker er tanke kring festen är fin och att ni vill hylla och visa acceptans. Men att du inte vill försöka förstå en utsatt minoritet och be om ursäkt till de som tagit illa upp visar hur du inte kan uppfatta era privilegier som ni faktiskt har. Detta handlar inte om er, utan om HBTQI + personer som tydligt förklarat för er hur de inte ser er fest som en hyllning. Människor inom denna rörelse är inget man kan klä ut sig till, därför kan det missuppfattas som kränkande när ni använder det som en utklädnad. Ibland handlar det även om att prioritera förståelse. För hur gör denna temafest det egentligen bättre för HBTQI+ om ni verkligen bryr er om deras rättigheter? Angående erat evenemang undrar jag även varför ni använder ex. Zofil som att det innefattar Pride, och ”För en kväll, har du nu möjligheten att leva ut ditt sanna jag...” som en så kallad hyllning?

Jag tycker det är dåligt hur folk har attackerat er och menar inte denna kommentaren som angrepp på något sätt. Men jag tycker även det är synd att ni inte vill förstå det andra perspektivet efter all kritik.
oliviaskoglund
oliviaskoglund,
Hej, jag förstår det du säger och var det kommer ifrån. Meningen har aldrig varit att det ska verka som man ska klä ut sig till någons sexualitet, vilket jag förstår kan misstolkas, men vår tanke var endast att på liknande sätt som det Pride-festivalen utstrålar, ha en fest åt samma riktlinjer. Med en fest av glädje och kärlek, med färg och acceptans, inget annat. Hur andra agerat, tolkat saker eller svarat kan inte jag stå till svars för mer än att vi förtydligade vårt budskap extra och tryckte på att ha respekt. Det enda jag kan utgå efter som inte själv gått igenom det HBTQ+ personer ständigt får gå igenom är att nära vänner till mig som befann sig där som delvis är öppna och inte öppna med sin sexualitet var så himla glada att vi hade vårt valda tema och de kände på riktigt en acceptans från alla.

Vi hade absolut kunnat uttryckt oss bättre och annorlunda för att det inte skulle ske de missförstånd som skedde och det står jag för. Jag uppskattar att få kommentarer som dessa som är skrivna utan påhopp och uthängningar då jag kan ge ett ärligt svar och förklara min sida av saken. Jag hoppas du och många fler på något sätt kan förstå var tanken med allt grundade sig i, kram
nouw.com/oliviaskoglund

LIKNANDE INLÄGG