NY HUDVÅRDSRUTIN

Hej på er!


För ett tag sedan fick jag kontakt med Pernilla som är hudterapeut och äger salongen Treat & Teach som ligger i Göteborg. Jag har i flera år använt Dermalogica helt när det kommer till hudvård vilket är ett märke jag gillar mycket men har väl ändå haft perioder med hyn som är sämre och annat som oljighet som jag velat förbättra genom min hudvårdsrutin. Så nu har Pernilla hjälpt mig att utifrån min hudtyp ta fram produkter som ska passa just mig och hjälpa till med det jag är missnöjd med som just orenheterna och oljigheten som kan komma i slutet på dagarna. Treat & Teach har både behandlingar på salong men även produkter som går att beställa genom deras hemsida.

Så nu har jag fått en kombinerad rutin med ett nytt märke för mig som heter Esse tillsammans med produkter från Deramlogica. Esse är ett probiotiskt märke som inte innehåller syntetiska ämnen och istället goda, naturliga bakterier som jag förstår det, vilket ska vara väldigt snällt och bra mot hyn men speciellt hjälpa mot känslig hy, acne och orenheter, åldrande etc. Hört väldigt gott om just probiotika i hudvård när jag kikat runt och det ska verkligen bli spännande att testa hur min hy kommer reagera på detta efter en period.

Är väldigt intresserad av hudvård och tror på att det är viktigt att inte hålla på att testa runt för mycket som gör att huden inte riktigt hinner med att anpassa sig, samtidigt som det kan vara en god idé att byta ut emellanåt om man inte är helt nöjd i dagsläget. Men också undvika att inte använda en rad olika märken fram och tillbaka som man byter utefter trendiga produkter som inte är anpassad utefter ens egna hy. Jag tror verkligen på vikten av att investera i en ordentlig rutin som man tar fram med hjälp av en utbildad hudterapeut som anpassar produkter till ens hy och problem. Har man torr hy behövs givetvis en annorlunda fuktkräm än någon med oljig hy etc. Så ett stort tips att antingen svänga förbi Pernillas salong Treat & Teach som ligger vid Olskroken i Göteborg, eller kontakta henne genom hemsida eller sociala medier för att få tips på produkter som hon har för just din hudtyp.


Klicka HÄÄR för att komma till Treat & Teach hemsida.

Detta är produkterna från Esse som jag nu ska testa på, ytterligare använder jag Ultracalming serum, samt Ultracalming mist som en toner efter tvätt från Dermalogica samt Active Moist som fuktkräm på kvällen.

Vill verkligen slå ett slag för denna massage-roller jag fick hem från Treat & Teach. Det är alltså en "Jade roller" som det kallas vilket är en massage-roller för att massera ansiktet och som jag använder specifikt att massera in mitt serum med. Den är verkligen faaantasikt skön att ta på morgonen då stenarna är iskalla, och all trötthet och puffighet man kan ha i ansiktet på morgonen försvinner direkt med denna. Stoort tips verkligen för att hjälpa hyn med att få in fukten på djupet samtidigt som det är en väldigt skön massage för ansiktet.

Är än sålänge, efter 2-3 veckor med denna rutin väldigt nöjd, då jag trots kylan ute har väldigt återfuktad hy och känner att det irriterade området jag haft på kinderna verkligen lugnat ner sig, så jag ser fram emot att ge tid ännu mer tid. Om något tror jag denna period, när det är såpass kallt ute kan ge många problem med hyn, så det är viktigt att lägga den lilla extra tiden på hyn och ta hand om den nu.

Bara att fråga om ni undrar något speciellt med produkterna eller med hyn så ska jag försöka ta hjälp av Pernilla om det är något ni funderar över, kram <3

Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,

Kul att se din rutin ❤️

nouw.com/johnssons

LIKNANDE INLÄGG