MORMOR, ÄLSKADE MORMOR.

Förra året var ett jobbigt år på många sätt, med mycket motgångar och prövningar. Allt på samma gång. Varför fungerar det så egentligen, att det värsta händer alltid de som minst förtjänar det när det borde vara tvärt om. En av de saker var att min mormor gick bort, vår älskade mormor som betyder allt för oss. Den dagen när hon gick bort så skrev min syster ett inlägg som beskriver exakt vad jag kände och känner och jag tycker det förtjänar att synas även här.

"Igår satt jag vid dig mormor i fyra timmar. Pussade på ditt huvud och klappade på din mjuka hand. Sjuksköterskan gav mig en bok om vad som händer när man dör. Jag läste att det sista som lämnar är hörseln, även fast du sov så djupt så sa vi massa fina saker. I hopp om att du skulle bli trygg. Sa hela tiden hur mycket vi älskar dig.

Sedan tog du ditt sista andetag och det enda jag kan tänka på är att jag redan saknar dig. Jag saknar din röst. Din energi. Din trygga hand som brukade krama om min. Alla våra stunder tillsammans. Nu blir det inga mer stunder tillsammans med dig mormor. Du har betytt allt för mig, och för oss. Du har alltid vart ett samtal bort. Tagit hand om oss under hela vår uppväxt. Alltid vart glad. Alltid skrattat och fått mig att bli den bästa versionen av mig själv. Så har du alltid vart så klok, smart och vacker. Vår Coco Chanel. Just nu lever jag på alla underbara minnen vi har tillsammans. Alla år vi fått spendera ihop.

Vi alla är i stor sorg. Du kommer för alltid att vara saknad och har lämnat ett stort tomrum efter dig. Vi kommer behöva lära oss att leva med det. För ingen kan någonsin ersätta dig. Älskar dig för alltid lilla mormor. Vila i frid."

http://elinskoglund.com/vila-i-frid-alskade-mormor-29624891

Men det är ju en del av livet, motgångarna. Det som gör en till den man är. Glöm aldrig det, att man vet aldrig vad människor går och har gått igenom och det är oftast de mest genomgoda som varit med om de värsta <3

Gillar

Kommentarer

elinskoglund

LIKNANDE INLÄGG