MIN HUDVÅRDSRUTIN

Innehåller affiliate-länkar

- Först & främst jag älskar din blogg!! & din still!! Herregud säger jag.

Sen har jag en liten fråga, vad använder du för ansiktsprodukter, jag är nämligen ute efter nya då mina är ganska feta vilket jag tycker är sjukt jobbigt. Så tänkte mest höra om du har ngt tips??

Tack snälla <3 Jag har nämnt det innan men jag använder bara produkter från Dermalogica. Från de märken jag testat tycker jag att de är överlägset bäst. Hade väldigt mycket problem med min hy i nian och det var med de produkterna kombinerat med ansiktsbehandlingar då och då som fått hyn att hålla sig bra sen dess.

Men till just de produkterna jag använder så tvättar jag först alltid av mitt smink och mascaran specifikt då med DENNA, Precleanse, brukar ha vattenfast mascara så då funkar denna väldigt bra för det.

Sedan så tvättar jag alltid ansiktet med Ultracalming cleanse som den kallas, har rätt känslig hy så då finns det olika serier som är anpassat för det t.e.x, men för just fet hy skulle jag tipsa om DENNA.

Efter det tar jag alltid DENNA toner, bra att ta toner efter man tvättat ansiktet då det delvis återfuktar hyn och återställer PH värdet efter att man tvättat hyn.

Viktigt att tänka på om man känner att man har oljig/fet hy är att inte skita i att återfukta hyn då det handlar om att hyn överproducerat fett och om man inte återfuktar så producerar bara hyn mer fett så det blir en ond cirkel. Jag tar alltid DETTA serum innan fuktkrämen, tycker man får väldigt fin, återfuktad och glowy hy av detta serum. Det lugnar även känslig hy och bygger upp/skyddar hyn.

Sist men inte minst så använder jag DENNA fuktkräm, oljefri och väldigt lätt på hyn vilket jag gillar då man inte vill känna sig helt blöt och fet i ansiktet efter man tagit fuktkräm enligt mig.

n

Att just lägga de extra pengarna på ett dyrare märke kan kännas segt, men det är så värt det för det är så viktigt att ta hand om sin hy. Detta är produkter som passar mig som jag delvis tagit fram med tjejen jag varit på ansiktsbehandling hos. Jag skulle rekommendera att gå och ta fram, med en kunnig människa inom området, produkter som passar specifikt din hy. Väldigt viktigt att det är anpassat för vad man själv behöver. Men hoppas det var lite till hjälp då jag vet att dessa produkter passar hyfsad normal hy men även fet hy samt om man har rätt känslig hy. Är som ni kanske märker lite galen i hudvård då jag gillar att ibland lägga den extra tiden och ta hand om hyn. Verkligen genuina rekommendationer på bra produkter då jag använder alla dessa produkter mer eller mindre varje dag och älskar alla produkter!

Kan även tillägga att om jag vill lägga lite extra tid på hudvård så är denna "scrub" jättebra samt denna mask för djuprengöring och denna mask för återfuktning.

Men glöm inte att jag har som alla andra perioder då man har mycket sämre hud, det är naturligt. I princip ALLA har perioder i sitt liv där man har mycket sämre hy och det är inget konstigt, försök att strunta i en sån skitsak som att man har sämre hy en period trots att det tar upp exakt alla ens tankar där och då vilket jag vet. Men man inser hur sjukt oviktigt en sån sak när man sätter det i perspektiv med viktigare saker, dålig hy försvinner så småningom så försök att inte låta det ta över annat fint i livet<3

  • Q/A

Gillar

Kommentarer

LIKNANDE INLÄGG