MIN HELG - EN VIKTIG TANKE

Heej på er kära vänner. Sitter nu hemma och ska jobba hemma lite med massa olika saker, och det känns rätt så skönt då jag är lagom slut efter denna helgen.

Vet inte hur mycket jag nämnt om det men har i vilket fall varit ute hela helgen på Öckerö sen tidig fredag morgon då jag varit på Sjöräddningskurs. Det var en kurs i egen säkerhet så massa sjukvård, överlevnad i vatten och brand. Väldigt intensivt då vi höll på från 8 på morgon till 23:30 hela helgen, men oj va lärorikt. Inte bara som sjöräddare men privat också vilket är det fina. Nu vet jag liksom exakt hur jag ska göra om det hade börjat brinna hemma, vilket är sån trygghet faktiskt, och bara att ha testat att släcka bränder med olika släckare osv känns som en trygghet att ha övat. Ni ba okeeej hahah men alltså verkligen något fler borde ta reda på, även HLR och allt sådant sitter som en smäck nu så det känns mycket bra om man får säga så.

Något vi pratade en del om var något som kallas 20%are vilket helt enkelt handlar om att när det väl händer något ska man vara en av de 20% av befolkningen som agerar och faktiskt gör något. Det är så sjukt när folk ramlar ihop på stan och ingen gör någonting alls!? Folk ställer sig liksom och tar en snapchat-film istället och det är så sjukt med detta samhälle. Det är alltså studier på att 20% av befolkningen gör något i det läget, hjälper till. Agerar. 40% flyr och resterande 40% kollar på/väntar på att någon annan ska göra något före. Så snälla tänk på det, var en av de 20% som gör något, vet man inte vad man ska göra, ring och larma, ta tag i någon annan som kanske kan hjälpa till eller liknande. Hade en sån händelse för några år sedan när en tant ramlade ner för en rulltrappa och slog sig helt blodig, INGEN gjorde någonting trots att hon blödde i hela ansiktet så jag som var en bit ifrån satte mig med henne och drog tag i några andra som fick ringa ambulans. Jag vet hur lätt det är att frysa till i ett sånt läge och att det är lätt att sitta och säga att man ska göra allt möjligt hjälte-aktigt men om man har det i bakhuvudet att GÖRA NÅGOT så tror jag det är en bra bit på vägen.

Har mindre roliga bilder från helgen och inte så mycket bilder alls faktiskt då fokus låg någon helt annanstans, men har lite att visa. Men ja, som ni förstår var jag helt slutkörd igår och däckade direkt och sov 12 timmar så nu känner jag mig hyfsat återställd hehe. Men det känns väldigt bra och jag har världens roligaste vecka framför mig så denna måndag känns rätt så lätt!

Kram på er

Hos JRCC vilket är som sos alarm fast för flyg och sjö kan man säga, här exakt alla larm kommer in och där de gör all samverkan vilka sjöräddningsenehter, ambulanser, kustbevakning etc ska ut.

Sista brand-dagen, bl.a denna vi skulle släcka, så nära verkligheten det kan bli med dessa övningar som man säger så.

Gillar

Kommentarer

LIKNANDE INLÄGG