LIVETS STUDENTRESA - PRAAAGINLÄGGET

Förbered er på världens längsta inlägg med aaallt om Prag. Kom hem nu i onsdags och har väl bara försökt återhämta mig sen dess, därav att det stått rätt tomt här men nu kommer en recap på livets resa.

Vi åkte tidigt tidigt på lördagmorgon och kom fram till Prag runt lunch och möttes av jättehärligt väder. Det hade ju varit 26 grader i Prag hela veckan men blev runt 15 när vi kom vilket var lite otur på men det gjorde inte så mycket. Vi lämnade i vilket fall av resväskorna i lägenheten där vi bodde 6 av tjejerna och stack och åt lunch. Vi åt på ett jättemysigt hotell på en innegård där det var så lugnt och härligt. Fanns verkligen så mycket sådana guldkorn i Prag med magiska innegårdar och jättehärligt uteserveringar.

Efter lite strosande i stan gick vi tillbaka till lägenheten och alla fixade sig för kvällen, och vi åt sedan middag på en riktigt tjeckisk-restaurang med typ 4 våningar som såg ut som Game of Thrones där alla hade läderkjolar, säckpipor, magdansare och ormar typ, väldigt ballt ställe. Efter det gick vi vidare till Duplex som det heter, lite mer likt klubbarna i Göteborg men det var väldigt kul där!

Dagen efter det hängde jag, Marre och Frida några timmar i stan, strosade runt och shoppade lite. På kvällen åt vi alla i lägenheten thai hemma innan vi drog vidare till några av de andra tjejernas lägenhet och vi gick sedan ut till en klubb som heter Karlovsky Lazne där vi var resten av alla kvällar haha. En 4 våningsklubb som hade som olika klubbar på varje våning, med ice bar, 80-tals musik, house osv, väldigt nice ställe.

Tredje dagen köpte Frida och Clara hem världens godaste brunch och fixade till oss som vi satt och åt hemma länge innan det var dags för BEEERBIKE. Alltså är helt seriös när jag säger att det var bland det roligaste jag gjort, att åka beerbike. Denna dagen SPÖregnade det men det gjorde allt bara roligare då det verkligen blev grisigt och ingen brydde sig om hur man såg ut eller något utan det var bara ren lycka. Man kör då alltså runt 14 pers och trampar samtidigt som man delar på en öltunna på 30L och åker genom hela stan med hög musik, var lätt typ bästa på resan, hade vi varit där längre hade vi gjort det igen, var liksom på den nivån hahah.

På kvällen drog vi sedan till The pub som är ett ställe där man har en öltapp per bord och tävlar i vem som dricker mest, väldigt roligt ställe att vara på när det bara var alla man kände på hela stället. Har nog aldrig druckit så mycket öl i hela mitt liv som den dagen och då gillar jag inte ens öl liksom men riktigt kul och det är ju sådant som tillhör Prag liksom.

Sista dagen var det sol igen och då tog vi en härlig brunch på Venue allihop, jättefräscht och gott ställe. En sak med Prag dock är dels att ingen kan engelska alls och sen är servicen extremt dålig och alla är så så otrevliga. Den enda personalen som vi mötte i hela Prag var seriöst Beerbike stället vilket är lite tråkigt men brukar ju vara så på många turistorter. Efter det tog alla Lime:s, alltså elsparkcyklar och körde runt typ hela stan för att ha lite mysig picknick i parken. Hela Prag består ju dock av jättesmå gator, massa folk och grov kullersten så det var inte lättast men så sjukt kul haha och jättebra sätt att se stan. Sen satt hela tjejgänget och bara chillade i solen, åt frukt och drack cider innan vi gick tillbaka hem för att fixa oss inför sista kvällen.

Sista kvällen var vi på Bed Lounge innan vi gick ut och det (och Beerbiken) var verkligen det mest nice på hela resan. Bed Lounge är världens mest chill ställe med bara massa loungesängar, vattenpipor och enorma drinkar man delar på. Alla vi tjejer var helt ensamma där så det var typ världens härligaste stämning och alla hade det bara så bra. Till sist drog vi ut den sista kvällen till Karlovsky och jag och Marre körde på till kvart över 4 innan vi typ sprang hem, hämtade väskorna för att åka till flyget halv 5.

Hade verkligen inte kunnat önska mig en mer perfekt studentresa, har haft så fruktansvärt kul och jag är så glad för dessa tjejerna som förgyller varenda dag. Kommer alltid se tillbaka på detta som livets resa <3

Gillar

Kommentarer

LIKNANDE INLÄGG