KROPPSKOMPLEX

- Har du några komplex, och hur hanterar du dem?

Jag har absolut komplex, sånt går sedan såklart i perioder då man ibland tänker mer och ibland mindre på sådant. Jag vet hur det funkar, att försöka intala sig att komplex bara är osanning och att det är något man hittar på i huvudet känns ju bara som något man försöker intala sig där och då. När man väl är uppe i sånt så tar man inte åt sig på riktigt av att höra sånt alla säger. Men det jag kan säga är att man måste verkligen komma till den instinkten att acceptera den man är och hur man ser ut på riktigt. Jag kommer ihåg att när jag var yngre och kollade på VS fashionshow och min högsta dröm var typ att gå där och se ut som dem, vilket är helt absurt, det är inte en sund kropp att träna på den nivån de gör och äta på den nivån som normal människa, men så tänkte man ju inte då, 12 år gammal.

Jag skulle säga att tänk att du har den kropp du har, alla har helt olika kroppsuppbyggnad och det är bara sånt slöseri med tid att försök se ut som någon som har mycket mindre höfter eller längre ben, inse att sånt får man acceptera och det är ju det som gör dig helt unik. Försöka ta bort tänkandet på kroppen som något utseendefixerad och inse värdet i ens kropp, att ha en stark hälsosam kropp är ju det som i slutändan faktiskt spelar någon roll. När man väl är sjuk eller om något jobbigt i ens omgivning sker så inser man ju hur jävla dumt det är att ägna sitt liv åt att vara missnöd och må dåligt för att man aldrig kommer ha den eller den kroppen.

För mig mår jag bra av att tänka så, kroppen ska hålla livet ut och då behöver den vara stark och hälsosam. Att sedan se träning som något som hjälper en med det och att man ska må bra av träning har fått mig att alltid älska träning och aldrig se det som ett ångestmoment. För jag går inte och tränar för att bränna de kalorierna utan för att jag mår så sjukt bra efter, känslan att kunna lyfta tyngre, orka springa längre eller känna sig allmänt stark är för mig så mycket mer givande än att stå en timma på crosstrainern och köra skiten ur sig för att hinna bränna rätt antal kalorier, för där har jag varit och det är inte kul. Inse det värdet i kroppen och försök att inte låta er falla ner i den skiten där hela världen bara bara kretsar kring utseendet på kroppen för tro mig det kommer förstöra exakt alla annat kul och bra i livet.

Hitta ditt sätt att känna de stunder man släpper allt sånt tänkande, om det är att hitta rätt träningsform som crossfit som för mig typ var det bästa jag gjort då det bara handlar rent om att köra allt man kan och att ha kul, köra boxning, vara med bra människor som sprider bra värderingar runt sig, OCH avfölj alla jävla Instagram konton som man bara följer som ger en ångest. Avföljt alla sånna modellkonton som verkligen inte ger mig någonting och det tycker jag alla ska göra. Får inte ut någonting av att se att någon som tränar 3 pass om dagen och går mil så då är det bara onödigt att följa det. Så JA det finns saker att göra så hitta dina sätt att få dig att må bra på riktigt och släpp allt att det finns nått värde i hur ens kropp ser ut för det spelar verkligen ingen roll!

Gillar

Kommentarer

juliablomgren
juliablomgren,
wille
,
har alltid tyckt att du e snygg

LIKNANDE INLÄGG