KORSBANDOPERATION

Heej på er!


Varit rätt intensivt sen sist så annat har fått komma i mellan. Nu är jag i Göteborg hemma hos familjen faktiskt och har varit i snart 2 veckor på grund av att jag äntligen opererat mitt knä från korsbandsskadan i januari. Ni som hängt med vet att jag drog korsbandet när jag var och säsongade i vintras vilket fick ett abrupt avslut när jag skadade mig rätt rejält. När det var dags för operation i vår så bröt Corona ut och alla icke akuta operationer fick pausas.

Nu i augusti fick jag dock äntligen remiss till IFK kliniken som istället är en privat klinik och då fick jag till en operation inom 2 månader. Segt att göra när jag byggt upp sådan styrka och i princip kände mig återställd i knät, men det behövdes göras. Korsband kan ju aldrig läka eller växa ihop men det går att leva utan ett. Däremot gör man operation på alla under 40 då det tillkommer komplikationer så fort man inte kan träna på samma nivå jag gör nu, och jag vill inte att knät ska börja vika sig så fort jag inte tränar. Så det var en självklarhet att opereras och jag är så nöjd att det blev på IFK kliniken istället för Sahlgrenska då de är bäst på knän i Sverige vilket jag märkte så fort jag kom dit. Det finns 2 sätt att operera korsband, det ena är att man ersätter korsbandet med en sena från baksida lår och det andra är genom en sena från knäskålen. På Sahlgrenska ville de göra baksida lår och på IFK med knäskålssenan. Det sistnämnda sägs vara betydligt starkare och hålla bättre än baksida lår men däremot mer komplicerad, så det kändes rätt att göra just med knäskålssenan speciellt efter att läkaren på IFK förklarat hur det passade mitt knä bättre.


Men nu är det i vilket fall gjort så det blir lite att starta från ruta 1 igen som jag gjorde i januari. Operationen gick ba men det visade sig att jag hade en del ytterligare skador i knät med brosk etc. kommer som tur var inte påverka resultatet. Det kommer däremot gå snabbare att komma tillbaka nu när jag tränat upp styrkan igen så det ska nog gå bra. Var 6 dagar sedan jag opererades nu och igår hade jag en stor tenta i redovisning så timingen har ju inte varit optimal med tentaplugg och en väldig smärta från operation men nu är det klart så det känns skönt. Nu ska jag fokusera på att bygga upp knät igen och tills stygnen ska tas bort om 2 veckor kommer jag vara i Göteborg och bli ompysslad här så man kan klara sig själv sen också utan kryckor.

Hoppas ni mår bra, kram!

  • Livet

Gillar

Kommentarer

LIKNANDE INLÄGG