HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER

Har fått lite frågor på hur jag redigerar mina bilder, framförallt till instagram då så tänkte att jag kunde gå igenom det. Först och främst är kvalitén viktigt från början för att få till en bild men det finns såklart redigering för att göra bilder ännu finare och detta är det jag använder mig av för att uppnå det.

Här är utgångsläget för bilden;

LIGHTROOM - är en app jag alltid använder när jag fixar mina bilder. Finns som photoshop för datorn också men fungerar lika bra på mobilen. Här så brukar jag bara ändra om med kontrast, ljus, exponering osv. Det som behövs för att göra bilden lite fräschare.

Efter lightroom;

VSCO - Är den andra appen jag brukar använda, brukar lägga på något av filtrera. Oftast A4, A5 eller någon av de svartvita om jag vill ha en svartvit bild. Sedan brukar jag bara ta ca 2 på skalan av hur starkt man vill ha filtret. Brukar även ta "brus" inställning för att få bilderna lite korniga. Ett tips är att ha ungefär samma filter på alla dina bilder så går bilderna ihop finare i flödet.

Efter Vsco;

Det är egentligen dessa två appar jag använder. Blir stor skillnad så bilderna då de blir mycket klarare och finare helt enkelt. Men ibland kan jag även använda appen WHITEGRAM för att få en ram runt bilden.

Slutgiltiga bilden med ram och kornighet;

Gillar

Kommentarer

wille
,

du kan skippa filtren för du e snyggast utan

tildabexell
tildabexell,
bra inlögg!!!
nouw.com/tildabexell
filippaml
filippaml,
Bra inlägg!! <3
nouw.com/filippaml

LIKNANDE INLÄGG