FRAMTIDEN

Framtid, ja vad vill man egentligen. Tankar som går i ens huvud när frågorna ständigt kommer upp, vad är det du egentligen vill göra?

Jag är ju bara 17 tänker jag, det är ju nästan 1,5 år kvar till studenten. Samtidigt tänkte man ju på samma sätt i 1:an och i 9:an och nu är det ju inte lika lång tid. På samma sätt så vet jag ju, jag är ju bara 17, jag har hela livet framför mig och behöver inte veta NU.

Men det är aldrig fel att börja tänka, fundera och planera. Vad tänker man egentligen om framtiden. Det jag i vilket fall vet är att jag inte kommer börja plugga direkt. Jag behöver tid att vila upp mig, ta paus från att sitta bakom en skolbänk och faktiskt ut och upptäcka det riktiga livet. Jag vill resa, som många andra, men det är ju faktiskt det man lär sig som mest på, lär sig om sig själv. Vart jag vill är svårt, men har ju en kärlek för Asien som Thailand och liknande länder.

Sen älskar jag ju skidåkning och är mer än sugen på att säsonga, kanske inte just ett halv år med nov-april men en längre period iallafall.

Och så plugget, det ju det där med att plugga. Jag vill ju göra det, men vad? Det finns så mycket och vad är det man vill när man väl står där klar, vart vill man spendera sina vardagar? Det är något jag inte vet nu. Vill man sen vara i en riktig student stad som Lund eller i Stockholm. Är faktiskt väldigt sugen på att flytta upp till Stockholm då det finns mycket mer att erbjuda där, så det är något jag också tänker en del på, kanske på hösten innan jag reser..

Ja, ni hör ju. En massa tankar men inget fastställt, såklart. Men jag antar att det hör till det normala. Det är inget som ska vara fastställt nu men ibland hade det varit skönt att bara känna sig mer säker på vad man vill. Jag antar att det kommer med tiden.

Gillar

Kommentarer

elinskoglund
elinskoglund ,
du ska till sthlm!
nouw.com/elinskoglund

LIKNANDE INLÄGG