FLYTTA TILL STOCKHOLM, LÄGENHET & UTBILDNING

Hej på er!

Fått lite frågor gällande lägenheten, flytt till Stockholm och tänkte därmed att det var perfekt att samla det och ta lite allmänt om hur det gått till för mig!

Hej! Har följt din blogg ett tag, vilken fin lägenhet du flyttat in i!! Hur lyckades du få tag på en egen lägenhet så snabbt? Har du något tips till en som letar lägenhet i Stockholm just nu? Kram från Elin

Först och främst, tack! <3 Det är som många vet svårt att få tag i just boende i Stockholm och anledningen att många kanske tvingas ändra om i sina planer och drömmar att flytta till Stockholm. Jag hade turen att min syster skulle sälja sin tidigare lägenhet som hon köpte när hon flyttade till Stockholm som hon hyrde ut under en period då hon inte längre bodde där. Detta var i samma veva jag sökte in till Stockholm och hade planen på att flytta upp. Det blev tillslut alltså att jag köpte henne tidigare lägenhet som jag alltid älskat, perfekt storlek och läge för mig.

Men givetvis är det ett speciellt fall att allt löste sig såpass bra och jag var väldigt orolig under våren om jag ens kunde flytta upp då jag inte hittade någonting som passade, var i rimlig tid från skolan eller prisklass etc. Men mitt största tips om du ska plugga eller flytta upp; var med i alla typer av grupper för uthyrning i Stockholm, finns massor på Facebook. Ställ upp dig så snart som möjligt på olika bostadsköer finns massor även här. Och hör runt om du har någon som känner någon som hyr ut, det går att lösa. Hittar du inget perfekt kan man ta något som då ligger en bit bort till en början för att sedan flytta till något bättre om det väl kommer upp, det löser sig på ett eller annat sätt. Men försök vara ute i god tid, kan vara svårt i och med att man får svar på antagning väldigt kort inpå men jag kollade runt mycket hela våren då jag var inställd på att plugga till hösten oavsett om det skulle bli på programmet eller kurser som var mina andrahandsval.

Åh, kan du inte skriva var allt är ifrån? Så fin stil du har! <3

Tack snälla! Ska bli bättre att försöka skriva och länka vart allt kommer ifrån men för att samla lite kort kommer min runda spegel från House Doctor, alla tavlor är ifrån Poppy Posters, det mesta dekorationsprylar har jag köpt second hand, stolar från Ellos Home, kuddar Sova Company & HM Home, matbord kommer från Chilli, soffbord är specialbeställt så marmor delen är italiensk marmor från en butik i Göteborg och glaset är måttbeställd från en glastillverkare. Väldigt blandat helt enkel men tycker HM Home har väldigt bra inredning faktiskt så där hittar jag ofta mycket, men även Zara Home så tips att kika där, ofta till en bra peng också.

Hade kunnat skriva lite mer om det jag läser men har nu bara pluggat i 2 snart 3 månader så kan ta lite mer längre fram men det är bara att ställa frågor om ni undrar något.

Hela denna hösten har ju börjat på distans som de flesta utbildningar vilket är lite speciellt. När allt är helt nytt och man inte riktigt vet hur saker och ting fungerar kan det vara skönt att ha den direkta kontakten, men det är vad det är så man får göra det bästa utav det. Jag pluggar kandidatprogram i Företagsekonomi på Stockholm Business School som det heter men det ligger under Stockholms Universitet som man känner till lite bättre. Nu under första året läser man FEK 1 som det heter och där ingår en del olika kurser som marknadsföring, finans, redovisning, nationalekonomi etc.

Håller fortfarande på och lär mig vilken studieteknik som är bäst för mig, hur mycket tid man behöver lägga osv. Det kan lätt bli, tror jag, att man lägger alldeles för mycket tid nu till en början men det är en balansgång, det ska ju inte ta upp exakt all ens tid samtidigt som man vill prestera bra. Det är en omställning från gymnasiet då det är extremt mycket mer litteratur och mer självständigt såklart, speciellt i och med distans, men det är just litteraturen det är viktigt att lära sig solla då det inte går att varken läsa eller nöta in allt som ges. Men det är bara naturligt till en början är jag säker på. Har en gissning på att det lär bli distans till våren med då läget för hur världen ser ut bara går i motsatt riktning så det är bara att vänja sig vid tanken att åtminstone det första året blir på distans. Men det har såklart sina fördelar med att man kan lägga upp pluggtid helt själv, går att styra sitt schema och plugga var och när man vill, så det så man får se det.

Hoppas ni haft en fin helg, kram på er!

Gillar

Kommentarer

HandlaSmart
HandlaSmart,

Lycka till med studierna

nouw.com/handlasmart

LIKNANDE INLÄGG