DAILY MAKEUP ROUTINE

Innehåller affiliate-länkar

För mig så handlar smink om, framförallt till vardags då, att det ska vara lätt, naturligt och fräscht. Har alltid varit väldigt intresserad av smink och sminkar andra mycket, har nog samlat på mig lite för mycket i mina dagar, men jag gillar det.

I nian och under den perioden så hade jag rätt mycket smink om jag skulle på festligheter, något jag inte föredrar längre men med allt sånt så har man ju perioder. Vi alla har ju tider i vårt liv man var mindre nöjd med sitt smink hehe.

Det viktiga för mig nu och så som jag föredrar är en fräsch bas, skimmer, glow och något fint på läpparna. Föredrar dock helst inget smink alls om man inte gör något speciellt men, fått lite frågor om hur jag sminkar mig till vardags så tänkte ta det.

Om jag sminkar mig en vanlig dag så tar jag;

1. Först concealer på röda partier om man har någon finne eller så samt om jag känner jag att det behövs så tar jag under ögonen. Har inte direkt någon to-go concealer som jag älskar men brukar använda urban decay naked skin, fit me Maybelline New York eller Age Rewind. Men hört mycket bra om NARS concealer samt från tarte så de står näst på köp listan,

2. Sedan så sätter jag concealern med ett puder och tar runt T zonen, helst ett transparent puder då jag inte vill få det fläckigt. Gillar Laura Merciers samt Macs transparanta puder.

3. Tredje steget är bronzer, för att få lite färg på kinderna och just för att se fräsch ut. Tycker i princip detta är det viktigaste steget. Mitt absoluta favorit är Bare Minerals i Warmth, just för att det ser så naturligt ut och blir inte fläckigt samt så gillar jag the balms Bahama mama.

the Balm / Bare Minerals

4. Sedan till ögonbrynen, jag brukar inte göra något med ögonbrynen till vardags utan istället ser jag till att ha fixade ögonbryn dvs nopprade bryn och ibland färga dem för att få finare form. Ögonbryn gör väldigt mycket för ett ansikte så det tycker jag är fint att ha fixat. Vill jag sminka dem så tar jag bara någon penna eller pinade från antingen Anastasia Beverly Hills eller Benefit.

5. Till sist tar jag bara mascara, böjer alltid fransarna innan då jag tycker det passar mitt öga mycket bättre och tar sedan alltid vattenfast mascara då det blir finare resultat då. Håller mycket bättre dessutom. Min absoluta favorit är från maybelline new york som jag haft de senaste åren, tips tips!

Det är helt enkelt det jag har till vardags. Till fest sedan kan jag ibland ha eyeliner samt eyeliner i vattenlinjen, ögonskugga och något kul på läpparna. Gillar även att ha läpp-penna då det markerar läpparna fint. Min favorit läpp-penna är från MAC i färgen "Whirl"!

  • Q/A

Gillar

Kommentarer

wille
,

har alltid beundrat dina ögonbryn 😉

patriciaarudell
patriciaarudell,
håller med ovnanstående, dina lgonbryn är goals
nouw.com/patriciaarudell
oliviaskoglund
oliviaskoglund,

LIKNANDE INLÄGG