ATT TA HAND OM SIN HY

I samarbete med SKINREPAIR

För mig har det alltid varit viktigt att ta hand om sin hy och hälsa trots att det kan bli mycket stress och fest under gymnasiet och vid studenttider. Hur det blev att jag ens är så intresserad och bryr mig mycket om hudvård började väl egentligen med att jag fick rätt dålig hy i nian vilket var väldigt jobbigt och påfrestande då. Något däremot de flesta faktiskt går igenom någon gång i sitt liv, just sämre perioder med sin hy.

Jag tycker att det är viktigt att påpeka att det är lätt att förstora upp det och låta dålig hy påverka självförtroende och hur man ser på sig själv, något som jag vet är omöjligt att tänka bort när man är i det vilket jag själv kände där och då. Jag VET hur hemskt och påfrestande det är när ens hy är som värst och det kommer och går fortfarande för mig med sämre perioder. Det är lätt att jämföra sig med andra och att tänka på hur perfekt hy alla andra har tillskillnad från en själv, och hur lätt det är att tänka i sitt huvud att man är helt ensam i det. Allt man gjorde i dem lägen var att söka runt på internet "hur man snabbt kunde bli av med finnarna" och det var det enda ens tankar kretsade kring då, tyvärr. MEN det man måste ha i åtanke och komma ihåg är att det är inte hela världen, det är en period i ens långa liv man har sämre hy och det påverkar varken vem du är, vilket faktiskt är det som räknas, och det påverkar inte heller hur andra ser på en, tänk bara bort sånt. När man egentligen tänker på det så är det egentligen löjligt om man sätter det i perspektiv till annat här i livet. Det finns inte heller någon quick-fix för att få bättre hy utan det kommer till det jag tänkte prata mer om nu, hur man mår inombords och hur tar hand om sig själv.

Hormoner kommer alltid påverka ens hy men det man kan styra är hur man tar hand om sig själv vilket avspeglar i hur ens hy mår. En del är att strukturera upp ens liv och inte ta på sig för mycket och undvika stress. Kosten och vad för mat man äter är en viktig del i hur man mår. Näringsrik och varierad kost som innehåller det man behöver för att kroppen ska må bra. Bra hudvårdsprodukter som är anpassad efter ens hudtyp och att inte mixtra runt för mycket med massa olika starka produkter är andra viktiga delar.

Men det absolut viktigaste skulle jag säga är hur vi tar hand om kroppen inifrån och är det som avspeglar vår utsida. Finnar, dålig hy med torrhet har jag märkt kommer tillbaka i perioder vilket man får acceptera men något jag skulle vilja tipsa om som jag började med för 2-3 månader som gjort att jag fick myyyycket beröm för min hy av Eva-Maria (världens bästa ansiktsterapeut) är dessa vitaminer för huden som heter SKINREPAIR. Det är då en sammansättning av kollagen (Peptan), zink, A-vitamin, C-vitamin, granatäpple och tomatextrakt som man tar 2 gånger per dag, på morgonen och på kvällen. Dessa ämnen bidrar tillsammans till hälsosam hud. Kollagen är det protein som utgör den primära stödstrukturen i huden och ser till att fuktighetsbalansen, smidigheten och elasticiteten bevaras. Så det SKINREPAIR gör är att det ökar kollagenproduktion som förnyar huden och håller den återfuktad, vilket gör att man undviker torr hy, rynkor och får en allmänt fräsch hy med lyster. Just det kommenterade då Eva-Maria som jag då och då gör ansiktsbehandlingar hos, att jag verkligen hade så återfuktad hy på djupet vilket gör att huden får lyster, kan andas och inte täpper igen porer som bruka leda till att man får orenheter.

Vill ni läsa mer om SKINREPAIR kan ni trycka HÄÄÄR och tänka på att lägga lite tid extra tid på att ta hand om er själva och er hy då man lätt glömmer bort att vårda den lite extra <3

Här nedan är en bild från i januari, lite långt ifrån kanske men tror ni ser att jag är väldigt torr och "frasig" på kinden. Jag kan gå från att ha rätt olika sorts hudtyp och på samma sätt som det är väldigt jobbigt att vara så torr och frasig då det inte går att sminka sig alls, leder ju även fet hy till att man lätt får orenheter och smink sitter dåligt osv.

Och detta var ju nu precis och jag har smink men man ser att jag inte alls den frasigheten på kinderna liksom utan mer jämt lyster!

Så ta nu hand om er själva och ert inre så kommer det visas utåt, för hur man mår och den tid man lägger på sitt inre avspeglar ofta i ens energi och utstrålning, kram <3

Gillar

Kommentarer

wille
,
har aldrig sett en bild på dig med dålig hy
Rose-Marie
,
Ja den är så bra.Har haft den tidigare

LIKNANDE INLÄGG