ATT JOBBA SOM SJÖRÄDDARE

Som många av er som följer bloggen vet så har jag sedan en tid tillbaka börjat engagera mig i Sjöräddningen och jag tänkte att det kanske hade varit kul och intressant att läsa om vad det faktiskt innebär, om det nu själv är något som intresserar än eller bara för att få lite förståelse.

Det hela började väl egentligen med att jag alltid älska havet alltså verkligen äääälskat. Har spenderat hela mina somrar konstant på havet och när jag var gammal nog och vi skaffade en gummibåt så var jag nog ute mer med den än jag var på land, så ni förstår ju. I och med vårt landställe på Hälleviksstrand så har jag alltid varit mycket på Käringön där det då finns en station som är en av de mest belastade och aktiva stationen i Sverige. När jag sedan blev äldre och fick lite mer vetskap om vad det innebar så fick jag verkligen upp ögonen för att själv engagera mig i det. Så förra hösten tog jag kontakt med dem och på den vägen började jag långsamt vara ute på stationen, lära mig av andra och det var egentligen nu denna sommar jag kom in i det på riktigt då jag på riktigt hade tid att lägga mycket av min kraft där. Ju mer tid jag var där ute desto mer lärde man sig, kom in i rutinerna och fick vara med på myycket larm då det är väldigt intensivt på somrarna på Käringön, och det fick mig att få upp ögonen mer och mer för det.

Så varför väljer jag då att lägga så mycket tid på att göra något sådant som många gånger är väldigt påfrestande och tufft både psykiskt och fysiskt, helt frivilligt? Ja alltså jag kände väl främst att jag verkligen verkligen vill göra något meningsfullt, något som betyder något och som utvecklar mig på riktigt. Jag ska jobba med annat nu i höst och resa i vår men jag ville på riktigt göra något som får mig att växa och alltså är det något Sjöräddningen gjort med mig så är det att få en att utvecklas. Jag utsätts för situationer jag ALDRIG skulle varit med om, om det inte vore för detta jobbet. Jag lär mig inte bara sjukt mycket om havet och all kunskap om båtar, bogsering, navigering osv utan även att hantera krissituationer där jag ska vara den trygga punkten i personers ofta mest traumatiska situationer. Jag får vara med om situationer jag aldrig skulle kunna förbereda mig på att vara med om för bara 1 år sedan och något jag aldrig hade befunnit mig i om jag inte valt ett yrke inom liknande.

Det är just dessa kontraster från mitt "vanliga" liv jag älskar, som får mig att få den balansen av det bästa av två världar. För som det ser ut nu så vill jag inte jobba med något som detta på heltid som t.e.x kustbevakare för att jag också har de andra intressen jag vill åt som mode, bloggen och tankarna flytta till Stockholm och plugga osv, och genom Sjöräddningen kan jag kombinera det. För det är verkligen kontraster i mitt liv, när man ena dagen är ute mitt i natten, på öppet hav, i storm och är i den mest panikartade situation för att hjälpa någon i ett nödläge. Medan andra dagen spenderas som vilken annan i min ålder som helst med andra intressen om det är på bloggevents, resor, fest och middagar. Men ja det är just den kombinationen som får mig att få det bästa av två världar.

Sen är det ju så att jag vet inte hur framtiden kommer se ut och var jag kommer befinna mig och när, men det är inget att grubbla över då jag gör mitt bästa och ger all den tid och kraft jag kan ge just nu, vilket självklart är väldigt tacksamt i och med att det är frivilligt-baserat. Så är man i ett sånt skede som jag, eller som andra som kanske skaffar familj eller är i delar av livet där det sker förändring så kan man alltid anpassa det och komma tillbaka när det funkar i livet vilket är det fina. För jag tror att från och med nu kommer Sjöräddningen alltid att vara en stor del av mitt liv, bara för att jag tog det beslutet när jag var 18 att börja och att jag på något sätt alltid kommer vara en del i denna verksamhet, vilket jag är väldigt glad för.

Hade kunnat skriva hur långt som helst om detta då det verkligen är något jag brinner för men undrar ni något så är det ju alltid att fråga, kram<3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

LIKNANDE INLÄGG